Alla inlägg under oktober 2010

Av Cina - 10 oktober 2010 09:56

När vi - jag, Susanne, Lotta, Boxer-Nina, Catta och Mattias - samlades ute i skogen var det faktiskt temperatur för vantar på. Härligt soligt med oxå lite, lite kylighet.....men solen värmde på o både vantar o extratröja åkte av senare   , ja det blev t o m så varmt att vi starkt funderade på att köra uppletandet i kortärmat (kan bero på att vinden som vanligt lugnat ner sig lagom till just uppletet   ).



Vi började med att köra sträckor med Trym, jag o Mattias.

  

här ligger Trym o pausar efter sträcka nr 2, A-C

 

Trym valde för dagen att inte gå för full maskin, han tyckte sträckan jag gått tydligen var både för enkelt o tråkig   . Tänker vi på en snart kommande helg så sprang han en lägre-rapport utan konstigheter   men med dålig fart....för att vara Trym alltså. Trist var att vi återigen fick lite trams på tredjeskicket...som vi löste såklart, o fjärde ja då sprang han utan konstigheter o t o m snabbare än på andra.


B-A ca 500... meter, 47 sek

A-C ca 750... 1,21 sek

C-A....ingen tid

A-C 1,17 sek


Vi var förresten noga igår med liggetider på stationerna o där kan jag säga att jag saknade min gamla kompis ciggisen   som när man sitter ute i skogen sådär både är en sysselsättning o någon att hålla i handen   ....men men, saknaden gick över ganska fort, tog istället upp lilla mobilen o surfade ut på Facebook o kollade läget där.


Yalla fick sedan frispåra där Bea o Magnus (Magnus kom ut lagom till korvgrillning) fick gå förledningsspåret. Efter 10 minuters liggetid gick jag o Yalla ut o sköna var att jag inte behövde bjuda henne det felaktiga spåret....hon liksom kollade det själv först....o så en liten tankepaus o "hmmm det fattas nåt" o så vände vi över i Mattiasspåret istället   . Hon sprang som en raket ut, hittade M o så efter en stund kom hon i retur till mig. Jag band upp henne....10 minuters väntan..o så ut till M igen som då såklart gått ytterligare en bit (jag vet inte exakt hur långt..) På detta tredje skicket såg jag att hon vände tillbaka, men oxå att det inte handlade om att springa tillbaka till mig utan hon jobbade och fortsatte utåt igen (försvann i skogen igen) - hörde jublet från Mattias när hon kom fram till honom   .



Uppletet igår gick jättebra, okej det brukar gå bra med själva letandet...men igår var det fyra grejor hela vägen in mot mig, fem ute o den femte grejen var obetänksamt nog av mig en pipmojj   = jätterolig o ställa sig o tugga på     . Big NO NO med pipmojjar jue....hmmmm.


  

Idag har vi börjat med en långis i dimman o än så länge tagit det ganska piano....har vissa planer på ngt litet övande...får se......


  




Av Cina - 8 oktober 2010 08:18

Gårdagen blev en rätt "mänsklig" dag   , på det viset att jag o Lotta tog oss en tur utanför kommunen utan hundar i bilen. Vi skulle minsann kolla in en av dagens stora marknadsplatser för allt från bildelar till 500 sorters godis, dvs vi körde till Löddeköpinge   


Hamnade på en Outlet med "vanliga" kläder och jodå något fynd hittade vi allt...men såklart är tipset att vara där lite då o då för de får hela tiden in grejor.....bara liiiite långt att köra typ varje vecka   , räcker ju med de mil man tillbringar annars i bil liksom. (kör man långt vill man ju nästan ha garanti på att fynd görs)


Såklart gick vi in om CenterSyd oxå för visst ville vi kolla även i de där lite mer köpcenterklassiska butikerna oxå.


Efter några mysiga timmar i affärer så bestämde vi till slut att det var dags att åka hem igen. Båda två nöjda med dagens inköp till oss själva   .


Sen craschade jag en stund på soffelocket och fixade så småningom lite middag. I dagsplanen fanns tankar kring lite rapportträning med Mattias o Trym men vi var klena igår o lät vädret avgöra att det inte kändes rätt   , regn o blåst....inte kul.


Så jag hamnade nere på klubben o övade lite stilla ihop med Yalla - tog en fika och hamnade sen på TS-möte....inget längre möte dock o tack o lov så fick jag en fusklapp kring lite rapport från vår grupp   . Ingenting att göra affär av...jag var ändå där på klubben, hade inget annat för mig o det kändes rätt bra att kunna representera vår grupp helt enkelt.


Hemma igen strax efter åtta o satte mig framför dumburken....hörde en knackning på dörren o där ute stod grannens fd kärlekspartner *suck*. Frågan som kom var om jag visste var grannen var ???   Ehhh näää - o så tänkte jag, blanda inte in mig i era duster....mina axlar lånar jag gärna ut, men då helst till mina vänner o njaee den där mannen räknas liksom inte dit ännu på det sättet.


Nu ska jag pilla i mig lite frukost, göra mig klar för optikerbesök o lite dagligvaruhandel.


Ha en skön fredag alla   

Av Cina - 7 oktober 2010 08:13

"det finns ju en anledning till sjukskrivningen, som t ex att du ska ta det lugnt" - orden yttrade Berth igår när jag jämrade mig liiiite över ont i bukmuskulaturen, efter att ha tagit de två spårpåsläppen med Yalla som jag travat ut. Jo jag kunde ju släppt linan....men alltså det gjorde jag ju klart inte   . Bra yallafall att jag inte tog fler än två.


Påsläppen gick bra yallafall. Ett i medvind o ett hamnade i "sned" motvind. Det jag ska vara noga med är, likt många, starten o där se till att både jag o Yalla är fokuserade innan jag låter linan löpa ut, för att undvika "ska bara".


   

(bild från ett tidigare påsläpp under året)

 

Jag var alltså inte ensam ute igår, av den inledande kommentaren att döma, utan vi var ett litet gäng bestående av Berth, Berith, Robert o så jag då. Så vi passade på att träna platsliggning med skott och budföringar oxå.


Platsen gick bra kort o gott   - budföringarna likaså o där lät jag dagens budis vara av den lite mer avkopplade slaget med vinst hos mottagaren.


Hemma igen vid 14-tiden tog jag o Yalla oss en liten nannestund och var sedan på G mot klubben efter att ha ätit middag vid 18. Tog oss en liten övningsstund på planen. Strax innan styrelsemötet träffade jag Sabina med Kahn som busade ihop med Ajaxx - efter någon minut anslöt brorsan Benson tillsammans med husse o matte. Grabbarna Kahn o Benson röjde järnet o rumlade runt   .


Styrelsemötet tog sina några timmar o vi landade hemma först strax efter 22.  



Idag finns planer på att Yalla får en vila på dagen medan jag besöker optikern och fixar en del ärenden för mig själv. Innan solen går ner har jag o Mattias tankar om någon form av träning för rapporthundarna Trym o Yalla....o så tror jag att det blir en sväng ner om klubben o framförallt socialisera lite   



  


Av Cina - 5 oktober 2010 15:43

Framrutan, eller vindrutan, på bilen är störst   vilket man kan tolka som att det är viktigast att se bra framåt. (nya chefen för AMS använde ungefär den liknelsen i söndagens intervju när de pratade om AMS nya roll) Bilen är ju en bra bildlig metafors att använda...ett transportmedel som vi oftast använder för att färdas ??? just det FRAMÅT    .


  


Dagens lilla träningsstund blev rent socialt toppen - jag o Lotta hade bestämt att ses o Berith dök oxå upp.


Vi började med en stund vid runda bordet o avhandlade alltifrån platsliggning med o utan skott till operationer, dvs vi hade ett ganska vanligt prat om både stort o smått   .


Änzo, Yalla o Yazzi fick sedan ligga plats i cirkus 7 minuter (stängde av tidtagningen av misstag vid 6 o nånting). Summasumarum - bra. Bara Änzo som behövde läggas om ngn gång.


Budisar sen, Yalla först och hon sprang precis som i lördags finfint - Änzo likaså - osså Yazzi. Tre fäfrar med fart under tassarna o målen klara för blicken   .


Sen vidtog lite egenträning o jag o Yalla hade väl inte en av våra bättre stunder, göra om o göra rätt ska jag. Vet var skon klämde o det var hos mig, ja alltså det VAR hos mig (hög tid att sluta bära med denna ryggsäck). Det gamla kända hos mig kom fram igen...att inte vara där i stunden utan låta annat trumma på uppmärksamhet hos mig   . Framrutan var det, framrutan   o så ska jag plocka fram lite självförtroende och självtilit.


  


Hur som - vår linförighet var inte lysande, Yalla var lite väl på dvs gasad o jodå såklart mitt fel o jag tänker inte ännu en gång skriva varför. De som känner mig vet...fast än viktigare är att jag någon förbenad gång tänker före o inte efter   .


Lite krypstarter övade vi på o jo de var rätt bra, o det är ju förunderligt...men ändå inte, jag hade ju hunnit tänka o framförallt känna efter i en paus vad som var lite galet.


En himmelens trevlig stund totalt sett yallafall - bra träning o mindre bra..o så en del skratt o snack oss människor emellan   .


Efter vila för oss båda två nu så vart jag laddad för lite blogg medan jag funderar över vad äta till middag. Imorgon tar vi en tur ut igen och träffar Berith för lite träning på förmiddagen....ska sen försöka vara i god tid på klubben o leta upp framrutan där oxå innan styrelsemötet tar vid.


  


Hej hopp   









Av Cina - 5 oktober 2010 08:11

Det är inte bara kul o avkopplande att vara sjukskriven....o jag är inte sjukskriven bara "för att"...


Dagarna blir lite långa ibland, jag har haft dagar då ensamheten verkligen känts tung....o så vet jag ju dessutom att de flesta har fullt upp med sitt...jobba, hemmet, barn o ja fullt upp att leva sitt liv liksom   .


Men jag har oxå haft mysiga dagar och har "vågat" lyfta på luren och snackat bort lite stunder....hittat vänner som oxå av olika skäl är lediga att ha trevlig ihop med.


Jag har kommit på att mycket är upp till mig själv, ensamheten min har varit lite nyttig oxå för jag insett att jag själv måste hitta vägen när jag känner behov av vägen ut, vägen kan dessutom till viss del vara helt ny...det kommer ingen hem o knackar på min dörr o frågar "vill du hänga med". Sen måste jag se till att inte tappa modet för att inte alla har tid eller lust när jag liksom har det....gäller ju att inse att världen inte cirkulerar kring mig liksom     .


Kan tyckas att någon i min ålder borde veta att sådant här är en självklarhet...det gör jag oxå innerst inne och nu har jag alltså plockat fram känslan o vetskapen. Jag har tagit mig ännu en bit i att omforma mitt liv efter skilsmässa och omställningen där, o så en bit till efter vårens lilla "knutchock" när jag nu är opererad....


Ja jag har tänkt mycket, känt mycket kring mig o mitt liv både då och framförallt nu o framöver....jobbigt bitvis men också så attans skönt.


Det är skönt att gråta över det som gjort o gör mig ledsen, att skratta åt det som gör mig glad och jag känner mig styrkt över att våga göra båda delar.


Tycker jag mår rätt bra - and if you don't like me so...to hell with you my love.

 

  





Av Cina - 4 oktober 2010 08:15

Halva sjukskrivningen är nu gången och väl i halvtid så att säga så gick det återigen upp för mig att se till att prioritera vila för kroppen   . Jag drog på lite onödigt mycket med långpromenader i torsdags o sen på det en fredag fylld med tvätt och städning, ja jo jag vet min lägenhet är inte stor....men den räcker o blir över, framförallt när det bara blivit småduttande i två veckor o när jag sen drar igång på en o samma dag för att "rätta till" allt.


Min sämsta egenskap är att jag har så svårt att be om hjälp....


Yallafall, lördagen blev ganska lugn med lite lydnadsträning ist f skogen och igår tog vi det mycket lugnt jag o Yalla. Stegräknandet både lördag o söndag höll sig på strax över de 10.000 stegen.


Nog var det så att jag framåt eftermiddagen kände rastlöshet...rådde bot på den med en promenix ihop med Yalla där hon fick springa av sig lite gas   .


  



Rökstoppet är nu inne på dag 19 idag, kanske ska fira med en kanelbulle eller två   . Det har bara varit ett par gånger i helgen som jag känt ett riktigt sug som t ex efter middagen i lördags....men suget varade bara ett par sekunder o gick det över ganska lätt. Helt ärligt kan jag väl säga att jag startar varje morgon med att skänka morgonblosset, den där dagens första cigg, en tanke av saknad. Men en kopp kaffe o ett nikotuggummi o så fixar jag den stunden oxå.....jag ska hålla i denna gången.


Mest spännande blir väl vid eventuella framtida fester   ....


Idag blir det en träff med Catta som är ledig - o jo lite övande passar vi nog på att köra.


  



Av Cina - 3 oktober 2010 09:53

vaknade igår vid halv sju och var inte utsövd   , eller yallafall inte utvilad. Dagarna innan hade nog varit lite väl mastiga för mig just nu i läget jag är...Nåväl började förbereda packning för skogen...tog morgonrundan med Yalla o så kände jag att gasen var slut   .




När budet från Mariana o Göran kom om lite lydnadsträning uppåt eftermiddagen blev jag än mer nöjd   .


  

FS med påminnelse om tempoväxling för Vera,

  


Vackra Vera vilar efter att ha kört FS, fritt följ o så hopp....snart dags igång igen med...  

tungapportering o så avslutades hennes träning senare med ljudgivning   . Lyckliga Vera fick så bollen och jag kunde inte låta bli att fotografera henne när hon på sitt alldeles eget lilla vis uppmanar till "ta bollen då, försök ta den från mig då"

  

Jag o Yalla vi körde i vanlig stil igång med...

    

  

efter några inkallningar (antivarianten) kom så...

  

  

vi avslutade vår träning med krypövande. Återigen kändes det hoppfullt, dvs krypet ska vi fixa   .


Kan ärligt säga att mitt intresse för att öva med Yalla höjdes en del strax innan vi skulle träffas på klubben förresten   . Har de senaste veckorna varit inne ett par gånger o kollat provtillfällen, nu när liksom min operation är gjord så kan jag på ett annat sätt planera.....o igår då slutade jag bara sitta o titta o räkna veckor - vågade trycka på SKICKA     (tack Mariana för telefonpeppningen) Nu kan jag inte annat än hoppas på turen oxå då, turen att få chansen att prova (eller tävla som det oxå kallas   )


undrar om jag inte ska öva lite idag oxå.....eller kanske ta det piano? Vad jag än gör önskar jag yallafall oss alla en skön söndag   

Av Cina - 1 oktober 2010 10:17

Temperaturen igår morse låg utanför min lägenhet på några grader under 10 när jag gjorde mig klar för promenixen med Yalla och solen sken...en härlig morgon o prognoserna utlovade en hel dag med sol   .


     


Så vi tog den långa rundan och jag hämtade hem de steg jag inte tagit dagen innan   och kom en timme senare hem med 4.599 steg på räknaren (dagens total slutade på 14.895 steg).


Gjorde mig i ordning i maklig takt för att sedan åka till klubben där HobbeLotta oxå dök upp o så tog vi några timmars övande med våra så telningar   . Båda två kände vi oss nöjda...framsteg kunde noteras liksom.


För min egen del handlade det först o främst om att jag kunde kliva på i lite mer normal stil...o såklart märktes det direkt i vår linförighet. Lägg därtill att Yallas sättanden återigen blev lite snabbare, om än ngt snett, men det tar sig igen alltså   . Antiinkallningar och hopp med många "kommendera" - ja o de blev oxå redigt bra. En riktigt tydlig insättning gjordes på Yallas konto när hon gjorde en riktig ansats till tjuv på första inkallningen...reaktion från mig o sen satt hon utan ett endaste litet ryck ända tills jag verkligen kallade   .


Övade lite lite på kryp oxå o jomen.....det finns där, inte alls långt bort.


Efter hemkomst vidtog såklart vila o snacka om att Yalla var trött     


Innan solen gick ner för kvällen tog vi så igen en lite längre runda - måste säga att jag gillar ljuset lite speciellt på hösten även om det oxå är lite vemodigt, men det blir lite speciella skuggor o så när nu solen liksom ligger lite lägre.


  

Min lilla tös på en för kvällen mer bokstavlig pedistal än annars   , jomen hon har fått springa av sig en del därav den långa tungan   .



En skön fredag tillönskas alla - nu ska jag fortsätta ta tag i tvätt o städning.....o så om några timmar sätter jag mig i frisörsstolen för att förhoppningsvis pigga till frillan lite.


    

Ovido - Quiz & Flashcards