Alla inlägg den 4 september 2011

Av Cina - 4 september 2011 13:32

jo idag pös det över för mig när jag lät besvikelsen över att spricka i spåret komma ut i ord....som dömde ut mig o min hund, fast nej egentligen inte så, jag lät min känsla få kläs i ord....känslan just idag, då...


Idag var min plan att lyckas bli uppflyttad från lägreklass spår, kort o gott bara uppflyttad...Vi skulle spåra på fält, stubbåker trodde jag, och vår spårruta såg vid första anblicken rätt okej ut...Men när vi kom ut där och jag skulle släppa på!!  

Vårt spår gick på ett fält som jag gissar varit rapsfält innan....jordigt och otroligt nog efter denna sommaren torrt som fnöske. Det gröna som spirade var inte mycket växtlighet...Yalla hade jättesvårt att få fäste i påsläppet, det blev inte det där riktiga draget i linan alls. När sen linan dessutom hankade fast i de torra pinnar som stod kvar efter skörden ja då tog hon det som att jag talade om att näää fel fel....


Hon jobbade envist och vart 100% inställd på att följa spåret....glad blev jag när pinne nr 1 hittades....hon kämpade vidare.....en långstund gick o så dök hon en pinne till....sen blev det inte fler pinnar, men Yalla jobbade o jobbade, hon ville verkligen, fnös till då o då (torrt torrt i alla fall där i hennes arbetsyta)...jag kollade klockan, inte många minuter kvar o då tog jag Yalla med mig tillbaks där vi hittat pinne...där både hon o jag visste att spåret fanns....men nää, jag tror att Yalla då var rent slut, eller konstaterade att "här har vi ju redan varit" och började istället dra mot flygfältet som låg på andra sidan ett dike...tiden var ute, så då plockade jag fram bollen och gav henne den belöning som hon var värd.


Yalla förtjänar bättre än såhär, hon är en underbar och härlig hund, dessutom suveränt duktig på att spåra  . Hennes stora belastning är att hon har en tvåbening som blir så besviken, som bara söker bekräftelse på att hon är bra (jag alltså då) Jag glömmer de här dagarna att tänka på allt som är rätt, det som vi tillsammans som ekipage kan påverka och som oftast går bra....istället väljer jag att låta det vi inte kan påverka sänka oss och vår dag tillsammans...dumt.


Vi är inte kass! Jag är dålig på att ta en besvikelse.









Ovido - Quiz & Flashcards